Raktározás

A logisztikai központunk fő profilja jelenleg a mezőgazdasági ömlesztett termékek raktározása és mozgatása különböző szállítási módok összekapcsolásával. Fejlesztési elképzeléseink azonban lehetővé teszik mindennemű árufajta – úgy is, mint darabáru, egyéb ömlesztett áru, konténer, egységrakományok és egyéb termékek fogadását és rakodását, teljesen elkülönítve a gabonától.

Magyarország legnagyobb raktározási kapacitása

Két egymás mellett elhelyezkedő telepen 170.000 m2 alapterületen, összesen 84 db, 12 m gerincmagasságú, közel 500.000 tonna gabona és egyéb áruféleség tárolására alkalmas, európai színvonalú bázis található.

Két egymás mellett elhelyezkedő telepen 170.000 m2 alapterületen, összesen 84 db, 12 m gerincmagasságú, közel 500.000 tonna gabonaés egyéb áruféleség tárolására alkalmas, európai színvonalú bázis található. A két telep ugyan egymás mellett helyezkedik el, de akár egymástól teljesen függetlenül is üzemeltethető. Az összesen körübelül 60 hektár nagyságú két telepen betonozott, nagy teherbírású, teherforgalomra alkalmas úthálózaton közelíthetőek meg a csarnokok.

A gabona és egyéb áruféleség be– és kitárolása nagy teljesítményű mobil eszközökkel történik, a 6 db 60 tonnás hídmérleg kontrollja mellett. A terménybetakarítási időszakokban jellemző szárítási igények kielégítése érdekében korszerű és nagy teljesítményű Stela típusú szárító/tisztító üzem dolgozik. Szárítási teljesítménye 40 tonna/óra, a tisztítást 60 tonna/óra kapacitással végzi. Ezen időszakban is rugalmasan állunk partnereink rendelkezésére, szükség esetén nyújtott műszakot alkalmazva a megnövekedett árufogadási feladatok ellátásához.

Tervezett szolgáltatásaink közé tartozik a részegységekben érkező, de közös csomagolást, esetlegesen összeszerelést igénylő árucikkek fogadása, kiszerelése. Ennek keretében a különböző területekről, esetleg más-más szállítási módon érkező rakományok számára nem csak megfelelő tárolási körülményeket, de a továbbszállítást megelőző munkafolyamatokhoz megfelelő környezetet is kínálunk.

Gabona tárolási kapacitás

84 db síktárolóban, hűtést-fűtést nem igénylő áruféleségek tárolása lehetséges

Kukorica

6.000
tonna / raktár

Búza

6.000
tonna / raktár

Árpa

5.000
tonna / raktár

Repce

5.000
tonna / raktár

Napraforgó

4.000
tonna / raktár

A telepen közraktározási megoldás is működik.

Igény esetén K-obiolos termény- és légtérkezelést is tudunk végezni, ezzel kapcsolatos részletes információval állunk rendelkezésre, a kapcsolatok menüpont alatt megtalálható elérhetőségeinken.

Kik vagyunk mi?

Adony kikötő és Logisztikai Központ 2006 évben került felépítésre korszerű tárházi technológiával és infrastruktúrával, ahol a különböző szállítási módozatok egy időben vannak jelen. A szakszerű működtetéshez elengedhetetlen volt a kereskedelmi és logisztikai rendszer kiépítése, eleget téve a feszítő gazdasági igényeknek.

Bővebben
84

Raktár

12 méter gerincmagasság

2.000

m2 / csarnok

fedett raktárkapacitás

15

db

rakodógép